Fjörður Islandshesteforening

Stævneregler

 
 
Du behøver ikke stamtavle på din hest for at deltage.
- Din hest skal være sund og rask.
- Der skal afleveres tro og love erklæring ved indtjek.
- Du skal ikke have rytterlicens for at deltage.
- Hingste skal trækkes i bid/hovedtøj.
- Hingste skal stå i boks.
- En ekvipage må starte max. to klasser, én gangartsklasse og én tøltklasse.
- Der anvendes to dommere i tølt og gangartsklasser.
- To ryttere må godt starte på samme hest. Hesten må dog kun starte to klasser i alt (en gangartsklasse og en tøltklasse) -
 
Der rides ikke finaler
 
Man kan komme på venteliste, hvis stævnet er fyldt op. Det er ikke tilladt at sælge sin plads til anden side medmindre det aftales med stævneudvalget. Der gives ikke penge tilbage medmindre pladsen bliver solgt til en på evt. venteliste. Dog senest 3 uger før stævnet.
 
Vi ønsker at afholde stævner i henhold til DI’s regler vedr. stævner (FIPO), så udover ovenstående undtagelser, henvises der til DI regler.
Du bør kigge på den nyeste udgave af FIPO samt bidregler.
 
Udklassificering: For at alle skal have en fair chance og for at undgå roset-rytteri, har vi i Fjördur udklassificering og reglerne følger nedenfor. Når en ekvipage har vundet en klasse tre gange bliver man udklassificeret fra at starte denne klasse i to år i Fjördur regi.
Der kan søges om at starte de små klasser, hvis det kan dokumenteres at hesten har stået stille i længere tid eller f.eks. har været skadet. Efter to år, hvor klassen, man er udklassificeret fra eller klasser derover, ikke er vundet, frafalder udklassificeringen. Her gælder dette også kun inden for Fjördur stævner. Udklassificeringen gælder kun for ekvipagen og man må derfor godt starte udklassificerede klasser på en anden hest.
 
På stævnedagen er dommerens ord lov, og dommerne har tilladelse til at ændre/trække en karakter tilbage indtil klassen er slut. Herefter er den givne karakter den gældende.
 
Bliver en klasse aflyst kan rytteren blive tilbudt at melde klassen om. Medmindre man er udklassificeret af de resterende klasser.
 
Andre forhold:
Hvis der er finaler, er det efter alle klasser er afviklet, men afhængig af deltager antal. Volten der rides i finalerne bestemmes af flertallet. Ved lighed i antal bestemmer den der fører udtagelsen.
 
Præmieoverrækkelse efter alle klasser.
 
Stævnereglerne kan revideres eller ændres af det til enhver tid siddende stævneudvalg.
 
Rev. februar 2018, Stævneudvalget.